Nieuws

Beschikbare subsidies voor verbouwingen in en rond het huis

Gaat u verbouwen in of rond huis? Dan zou u een subsidie voor uw verbouwing kunnen aanvragen. Veel mensen vergeten dit te vragen, terwijl er best wel wat mogelijkheden zijn rondom subsidies. Wij zetten een aantal subsidies voor verbouwingen in en rond het huis op een rijtje!

Woonkeuken creëren

Steeds vaker wordt de keuken ook gebruikt als woonruimte. Waar keukens voorheen in een aparte kamer stonden, worden ze nu juist betrokken bij de woonkamer. Door deze twee ruimtes samen te voegen, wordt er een open en gezellige ruimte gecreëerd. Hoe creëert u een woonkeuken in uw huis?


Blijf comfortabel wonen dankzij woningaanpassingen

Het liefst blijft u zo lang mogelijk wonen in uw woning. Maar bij het ouder worden komen ook lichamelijke gebreken kijken. Er zijn diverse woningaanpassingen mogelijk waardoor u langer en comfortabel in uw woning kunt blijven wonen.

Regels monumentaal pand verbouwen

Woont u in een monumentaal pand? Dan bent u er ongetwijfeld mee bekend dat u dit pand niet zomaar mag verbouwen. Wonen in een monumentaal pand is bijzonder, maar brengt wel de nodige regels met zich mee. Bij het verbouwen, onderhouden en restaureren van een monumentaal pand krijgt u met een aantal wetten en regels te maken. Wat deze regels zijn is afhankelijk van het soort monument.


Zolder indelen in kamers

Een zolder wordt vaak gebruikt als wasruimte en opslag. Door een zolder in te delen in kamers krijgt u meer ruimte en wordt uw woning meer waard. Het zorgt voor extra slaapkamers, een studeerkamer of een aparte wasruimte. U kunt de zolder indelen naar uw wens en er zo een fijne leefruimte van maken.

Woningonderhoud

Als u een huis koopt bent u zelf verantwoordelijk voor al het onderhoud. En er zijn genoeg redenen om dit goed uit te voeren. Zo blijven huizen er netjes en verzorgd uitzien en het is voor uzelf ook prettiger om in een goed onderhouden huis te wonen. Wilt u weten waarom woningonderhoud nog meer zo belangrijk is? Lees dan verder!


De warmtepomp die bij uw huis past

Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor warm water, het verwarmen en in sommige gevallen ook het koelen van uw huis. De cv-ketel wordt vervangen door de warmtepomp en is een stuk milieuvriendelijker. Maar wat voor soort warmtepomp past bij uw huis? Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Alles over bouwvergunningen

Voor de meeste bouwwerkzaamheden in huis en tuin is het aanvragen van een vergunning verplicht. Het soort vergunning ligt natuurlijk aan wat u wilt verbouwen. Wij vertellen u wat meer over de bouwvergunningen.