Nieuws

Alles over bouwvergunningen

Voor de meeste bouwwerkzaamheden in huis en tuin is het aanvragen van een vergunning verplicht. Het soort vergunning ligt natuurlijk aan wat u wilt verbouwen. Wij vertellen u wat meer over de bouwvergunningen.

Dak isoleren

Via een slecht geïsoleerd dak verdwijnt veel warmte uit huis. Het wordt niet alleen warmer als uw dak goed geïsoleerd is, maar ook bespaart u honderden euro’s op de energierekening. Maar hoe isoleert u een dak goed? Wij leggen het u uit!


Braak Bouw bv is een leerbedrijf voor niveau 1 t/m 4

Braak Bouw heeft jaarlijks een aantal werkplekken beschikbaar voor BBL-leerlingen. Wij zijn aangesloten bij Bouwmensen. Dit is een organisatie die mbo studenten met een praktijkopleiding in de bouwbranche onderbrengt bij interessante opleidingsbedrijven. Wij leiden jongeren op die kiezen voor de vakopleiding via Bouwmensen.

Een veranda bouwen

Een veranda is zeer geschikt voor mensen die graag buiten zijn. Een veranda zorgt er namelijk voor dat u ook in het voor- of najaar van de zon kan genieten zonder dat u het koud krijgt. In de zomer kan een veranda juist weer voor verkoeling en schaduw zorgen. Wilt u meer informatie over een veranda? Lees dan snel verder!


Hoe werkt een bouwdepot?

Wilt u uw huis verbouwen zonder geld van de spaarrekening te gebruiken? Of wilt u uw spaargeld deels aanvullen omdat de kosten hoog zijn? Dat kan! U sluit dan bij de bank een lening af die de gewenste verbouwing kan financieren: het bouwdepot. Lees hier alles wat u moet weten over het bouwdepot!

Redenen om uw huis te laten verbouwen

Het verbouwen van een woning kan men beleven als een hectische periode. Zeker als u op het moment van de verbouwing in dezelfde woning blijft wonen. Soms zit er niks anders op dan een andere, tijdelijke woonruimte. Toch is een verbouwing het vaak waard, het huis wordt namelijk aangepast aan uw wensen zodat u meer woonplezier krijgt. Hieronder een aantal redenen waarom veel mensen kiezen voor een verbouwing.


Bedrijfspand verbouwen

Is uw bedrijfspand aan een verbouwing toe of gaat het bedrijf settelen in een nieuw gebouw maar voldoet deze niet helemaal aan uw wensen? Een gebouw verbouwen kan de uitstraling verfrissen of meer ruimte creëren. Braak Bouw bestaat uit een vakkundig team dat u graag adviseert en door het verbouwingsproject heen leidt. Wij vertellen u alvast waar u op moet letten bij het verbouwen van een bedrijfspand.

Waar moet u op letten bij de oplevering?

Heeft u uw huis laten verbouwen en is het zo goed als af? Dan vindt er doorgaans een oplevering plaats. De oplevering houdt in dat de bouwer verklaart de bouw te hebben afgerond en het huis weer aan u ‘geeft’. U aanvaart hierbij als het ware de woning in de huidige staat en de bouwwerken die verricht zijn. Lees hier tips om de oplevering zo soepel mogelijk af te handelen!