Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Tips voor een geslaagde verbouwing

Een verbouwing is een tijdrovend proces en kost ook veel geld. Het hangt natuurlijk wel af van de wensen die u stelt aan de verbouwing hoeveel tijd en geld hiermee gemoeid is. Het is fijn als een verbouwing gaat zoals u zelf voor ogen hebt en dat er geen obstakels in de weg zitten tijdens het proces. Belangrijk is om het gehele traject van tevoren goed te plannen wilt u een verbouwing als geslaagd bestempelen. Hieronder een aantal fijne tips die u mee kunt nemen om de verbouwing te doen slagen.

Uitgangspunten en woonwensen

Zorg er van tevoren voor dat de uitgangspunten die u wilt vaststellen helder zijn. Dit zal het eindresultaat goed doen. Zet de wensen en eisen op papier. Denk hierbij ook goed na over wat u absoluut niet wilt. Hoe concreter, hoe duidelijker tijdens het proces. Geef bijvoorbeeld aan welke wensen en eisen het meest belangrijk zijn en welke minder prioriteit hebben. Een visueel overzicht, zoals een moodboard, is ook een goed middel om helder in kaart te brengen hoe u alles voor u ziet. Nogmaals, hoe concreter des te beter!

Houd de planning wel realistisch. In de praktijk duren werkzaamheden vaak langer dan u zult denken. Houd hier rekening mee.

Financiën

Het is belangrijk om te weten hoeveel u te besteden heeft. Dit kunt u bijvoorbeeld bespreken met de bank. Ook een eventuele extra hypotheek kunt u hier bespreekbaar maken. Een tip hierbij is om het budget niet hoger dan 85 à 90% van de maximale financiën die u kunt lenen bestaat.

Het kostenplaatje is een belangrijk onderdeel. Zorg dat alle kosten die u maakt hierin vermeld staan. Ook de eventuele extra kosten die hierbij komen kijken. Ook kosten die buiten de hypotheek om vallen, zoals vloerafwerking, gordijnen en meubels.

Regelgeving

U bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat van de verbouwing. Ook wanneer er een andere partij inschakelt wordt, moet de opdrachtgever (u) er zelf voor zorgen dat er aan wet- en regelgeving wordt voldaan.

Schakel een expert in

Het is een goede aanwinst om een deskundige in te schakelen. De deskundige vertaalt de wensen en oplossingen naar tekeningen en omschrijvingen. Deze persoon zal ervoor zorgen dat de beste aannemer tegen de beste prijs voor het project wordt geselecteerd. Op deze wijze is alles helder voor alle partijen.

Energiebesparing

Het is goed om ook na te denken over investeren in isolatie van uw woning, ventilatievoorziening en eventueel het verwarmingssysteem. Kunnen deze aspecten verbeterd worden? Zullen de investeringen in de toekomst verbeteringen laten zien? Bespreek dit met de deskundige die hier gespecialiseerd in is. Wie weet heeft deze vakman goede tips om dit aan te pakken.

Fijne samenwerking

Ten slotte is het belangrijk om goed en fijn onderling samen te kunnen werken. Dit zal uiteindelijk het beste resultaat opleveren. Kies daarom voor de beste en meest prettige mensen om aan uw team toe te kunnen voegen!

Meer informatie over een verbouwing?

Meer weten over de mogelijkheden voor een verbouwing? Maak gerust een afspraak via ons contactformulier op de website of bel naar 06 54226836 of 0299 681436.