Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Verschil renoveren, restaureren en verbouwen

Renoveren, restaureren en verbouwen, het lijkt allemaal op elkaar. Maar er zijn wel degelijk een aantal verschillen. Hieronder de verschillen in een notendop uitgelegd.

Renoveren

Bij renoveren is er sprake van het vernieuwen of herstellen (verbeteren) van een bestaand pand. Hierbij kunt u kiezen uit het herstellen van de oude situatie, met behoud van de uitstraling op dit moment of kiezen voor een nieuwe uitstraling. Op deze manier wordt het weer bruikbaar en voldoet het aan alle eisen op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, duurzaamheid en comfort. Bij renovaties wordt er gebruik gemaakt van nieuwe materialen en technieken.

Restaureren

Ook bij restaureren wordt een bestaand pand hersteld. En dit pand wordt zoveel mogelijk teruggebracht in een van tevoren gedefinieerde staat. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van traditionele materialen en technieken. Op deze wijze behouden monumentale panden hun karakteristieke eigenschappen.

Verbouwen

Een bouwkundige wijziging aan een bestaand pand. Dit wordt verstaan onder verbouwen. Hierbij kunnen zich verschillende situaties voordoen. Denk hierbij aan een uitbreiding van het pand, een aanbouw (bijvoorbeeld een serre of veranda), het doorbreken of plaatsen van wanden.

Renoveren, restaureren of verbouwen? Braak Bouw b.v. helpt graag mee!

Braak Bouw b.v. heeft door de jaren heen verschillende renovatieprojecten gerealiseerd. Omdat de kosten vaak al gauw oplopen bij een renovatie stelt Braak Bouw b.v. een meerjarenplan op, waarbij de kosten verspreid worden. Bij een verbouwing en restauratie zorgt Braak Bouw b.v. ervoor dat alles volgens een goede planning loopt en u weinig tot geen overlast ervaart.

Neem gerust contact met ons op om plannen voor een eventuele renovatie, restauratie of verbouwing te bespreken. Wij denken graag mee en zorgen ervoor dat er aan een hoge mate van kwaliteit voldoet, van begin tot eind. U kunt contact met ons opnemen via 0299 681 436, 0654226836 of mailen naar frank@braakbouw.nl. Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug.