Een zolder wordt vaak gebruikt als wasruimte en opslag. Door een zolder in te delen in kamers krijgt u meer ruimte en wordt uw woning meer waard. Het zorgt voor extra slaapkamers, een studeerkamer of een aparte wasruimte. U kunt de zolder indelen naar uw wens en er zo een fijne leefruimte van maken.

Een vaste trap en dakkapel

Heeft de zolder nu een vlizotrap? Dan raden wij aan om een vaste trap naar zolder te maken. Hierdoor wordt de zolder toegankelijker. Zeker met kinderen is een vaste trap een must. Houd er wel rekening mee dat een trap veel ruimte in beslag neemt. Braak Bouw denkt graag met u mee over een passende oplossing.

Daarnaast is een dakkapel een mooie toevoeging aan de zolder. Veel zolders hebben schuine daken, waardoor de leefruimte kleiner is. Door er een mooie dakkapel in te plaatsen wordt de leefruimte groter gemaakt en kunt u er gemakkelijker een kamer van maken. Daarnaast creëert een dakkapel meer lichtinval en verhoogt het de waarde van uw woning.

De juiste indeling

Is de ruimte van uw zolder nog helemaal niet ingedeeld? Dan is de eerste stap het maken van een goede indeling. Denk daarbij goed na wat de bestemming van de kamers wordt. Wat we veel zien is dat er een slaapkamer met voorruimte wordt gemaakt. In de voorruimte is plek voor de wasmachine, strijkplank, ketel en afzuigsysteem. Maak de indeling van de zolder zo efficiënt mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor inbouwkasten bij schuine muren. Zo wordt de ruimte optimaal benut.

Elektra aanleggen

Veel zolders beschikken niet over voldoende stopcontacten en lichtpunten. Houd hier rekening mee bij het maken van een indeling van de zolder. Bedenk goed waar u verlichting wil hebben en waar stopcontacten nodig zijn. Dit is het moment om alles goed aan te laten leggen.

Isolatie

Vergeet ook de isolatie van de zolder niet. Het grootste gedeelte van de warmte in huis gaat namelijk verloren via het dak. Bekijk of de huidige isolatie voldoet of dat het dak nog wat extra isolatie nodig heeft. Door het dak goed te isoleren behoudt u de warmte en bespaart u op stookkosten.

Hulp bij de zolderverbouwing

Wilt u graag uw zolder indelen in kamers? Braak Bouw voert deze verbouwing graag voor u uit. Bij ons kunt u rekenen op kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast denken wij met u mee over de indeling en werken we samen met u de plannen uit. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0299 - 681 436.

Terug naar overzicht