Steeds vaker wordt de keuken ook gebruikt als woonruimte. Waar keukens voorheen in een aparte kamer stonden, worden ze nu juist betrokken bij de woonkamer. Door deze twee ruimtes samen te voegen, wordt er een open en gezellige ruimte gecreëerd. Hoe creëert u een woonkeuken in uw huis?

Wat is een woonkeuken?

Een woonkeuken is een ruimte waarin wordt gekookt en geleefd. Het is een gezellige ruimte en vormt vaak het hart van het huis. Een woonkeuken heeft in de meeste gevallen een groot formaat en beslaat een deel van de woonkamer en keuken. Veel mensen kiezen voor een woonkeuken met een kookeiland. Heeft u nu een keuken in een afgesloten ruimte en wilt u hier een woonkeuken van maken? Dan is er een verbouwing nodig.

Verbouwing woonkamer

Om de keuken bij de woonkamer te betrekken is het belangrijk om eerst naar de indeling te kijken. Waar wilt u de keuken hebben en welke opstelling krijgt deze? Vervolgens kan er een verbouwplan op worden gesteld. Welke muren moeten eruit of eventueel verplaatst worden? Daarnaast zijn er diverse aansluitpunten nodig voor keukenapparatuur en stopcontacten. Het kan ook zijn dat de water af- en toevoer verplaatst moet worden. Op basis van uw wensen en de nieuwe keukenopstelling maakt Braak Bouw een gericht plan en nemen we alle punten mee die belangrijk zijn bij de verbouwing.

De juiste plek

Denk goed na over de plek waar de woonkeuken komt. Wanneer u op de bank zit in de woonkamer, is het niet prettig om continue tegen een aanrecht of gasfornuis aan te kijken. Maar u wilt ook vanuit uw keuken de woonkamer kunnen zien. Bedenk daarom goed wat u vanaf welke plek in het zicht wil hebben. Braak Bouw denkt graag met u mee over de juiste indeling.

Een woonkeuken laten maken

Wilt u graag een woonkeuken realiseren in uw woning? Braak Bouw is uw professionele partner en voert dit voor u uit. Wij vertalen uw wensen naar werkelijkheid. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0299 - 681 436.

Terug naar overzicht