Wordt uw woning te klein en wilt u deze groter maken? Dat kan! U kunt een aanbouw plaatsen om meer ruimte te creëren. Bij het vergroten van uw woonkamer creëert u veel extra mogelijkheden, u krijgt direct functionele vierkante meters erbij. Maar hoe gaat dit in zijn werking? Wij vertellen hier meer over.

Vergunning voor een woonkamer aanbouw

Vaak is een vergunning nodig voor een woonkamer aanbouw. Er zijn uitzonderingen, maar meestal heeft u een vergunning nodig. Bijvoorbeeld omdat er een boom staat op de plek waar u de woonkamer wilt aanbouwen.

Mogelijkheden voor een woonkamer aanbouw

De mogelijkheden voor een woonkamer aanbouw is helemaal afhankelijk van wat voor huis u heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  •          Een aanbouw aan de zijkant van het huis
  •          Een aanbouw aan de voorkant van uw huis
  •          Een aanbouw aan de achterkant van uw huis

Kosten aanbouw woonkamer

Natuurlijk kost een woonkamer uitbouw geld, maar het is een investering waar u nog lang van kan profiteren. Hoeveel een woonkamer aanbouw precies kost is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de uitbouw, het soort aanbouw en de materialen die worden gebruikt.

Voordelen van een aanbouw

  •          Meer ruimte

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat u een grotere kamer creëert. Bij een aanbouw kunt u de ruimte uitbreiden, zodat u meer meubels kwijt kunt.

  •          Meer comfort

Meer ruimte betekent ook meer comfort. Met de extra ruimte die een aanbouw oplevert, is het ook mogelijk om meer licht in een kamer te creëren door daarbij gebruik te maken van extra grote ramen.

  •          Meerwaarde

Een aanbouw levert ook een meerwaarde van uw woning op. De woning is uniek vergeleken met andere woningen. Dit maakt het nog aantrekkelijker bij een eventuele verkoop.

Woonkamer laten aanbouwen

Heeft u de afweging gemaakt om een woonkamer aanbouw te nemen? Laat de aanbouw dan door een echte specialist doen. Braak Bouw adviseert u graag over alle mogelijkheden en uw opties. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0299 – 681 436.

Terug naar overzicht