Als u een huis koopt bent u zelf verantwoordelijk voor al het onderhoud. En er zijn genoeg redenen om dit goed uit te voeren. Zo blijven huizen er netjes en verzorgd uitzien en is het voor uzelf ook prettiger om in een goed onderhouden huis te wonen. Wilt u weten waarom woningonderhoud nog meer zo belangrijk is? Lees dan verder!

Woningonderhoud houdt uw woningwaarde op peil

Door goed onderhoud voorkomt u een dalende woningwaarde. Stel u wilt het huis ooit gaan verkopen, dan is het een goed idee om uw huis te onderhouden. Een goed onderhouden huis is namelijk meer waard. Bij achterstallig onderhoud is het bovendien een stuk lastiger om van uw huis af te komen.

Woningonderhoud is verplicht

Volgens de Woningwet zijn huiseigenaren verplicht om woningonderhoud te plegen. In het bouwbesluit staat waaraan een woning moet voldoen op het gebeid van veiligheid, gezondheid en bruikbaarheid. Aan oudere woningen worden andere eisen gesteld dan aan nieuwere woningen of uitbreidingen, zoals een aanbouw of opbouw.

Geplande kosten

Met regelmatig onderhoud voorkomt u hoge of onverwachte reparatiekosten. Door een planning te maken wanneer u wat gaat onderhouden, zijn de kosten gepland en weet u wat u te wachten staat. Zo ontstaan er geen onaangename verrassingen en bent u voorbereid op wat komen gaat.

Woningonderhoud is belangrijk

Het maakt niet uit of u een oud huis of nieuwbouw heeft, het weer heeft op alle huizen veel invloed. Als u het onderhoud vanaf het begin goed bijhoudt slijt uw huis ook minder snel. Met regelmatig woningonderhoud ontdekt u ook dingen die wat erger versleten zijn en deze onderdelen kunt u dan zo snel mogelijk vervangen.

Woningonderhoud heeft invloed op uw gezondheid

In slecht onderhouden huizen kunnen door een rot kozijn of een slecht onderhouden dakgoot toch, lekkages en schimmels ontstaan. Duit heeft allemaal invloed op uw gezondheid.

Woningonderhoud laten doen

Wilt u uw woning graag laten onderhouden? Braak Bouw helpt u daar graag bij. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0229 – 68 14 36.

Terug naar overzicht