Bij het verbouwen van een huis zult u niet direct denken aan het inschakelen van een architect. In de meeste gevallen is dit ook helemaal niet van belang, u weet tenslotte zelf heel goed wat u wilt. Maar wanneer is het verstandig om toch een architect in de arm te nemen? Wat kan een architect allemaal voor u betekenen bij het verbouwen van een huis? In dit nieuwsbericht leest u hier meer over. 

Waarom een architect?

Bij grote bouwkundige wijzigingen van uw woning of bedrijfspand kan het verstandig zijn om een architect in te schakelen. In dit geval maakt de architect technische bouwtekeningen en houdt daarbij rekening met uw wensen van het ontwerp en de uitstraling. 

Eén van de vele voordelen van een architect is dat deze op de hoogte is van de prijzen uit de markt. Hij of zij zal daarvoor de begroting professioneel controleren. De architect zorgt voor zo min mogelijk kosten en controleert nauwkeurig of iedereen tijdens de bouw hun werk goed uit heeft gevoerd. 

Restaureren of toch renoveren?

Ook voor een restauratie is een architect in te schakelen. Restauratie is belangrijk wanneer u de historische kenmerken van u woning of pand wilt behouden. Hier is echter wel gespecialiseerde kennis vereist. 

De termen restaureren en renoveren worden vaak door elkaar gebruikt, maar het is niet hetzelfde. Het doel van restauratie is om de, zoals hierboven genoemd, historische kenmerken van een gebouw te behouden. Bij een renovatie wordt de woning of het gebouw zo aangepast dat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd. Denk hierbij aan duurzaamheid of brandveiligheid. 

Het stappenplan van een architect

Het begint allemaal bij het maken van een ontwerp. Dit ontwerp is pas definitief zodra u er zelf voor 100% achter staat. Wanneer dit het geval is gaat de architect met het overeengekomen ontwerp naar de gemeente. De gemeente toetst dit ontwerp aan de eisen van de welstand en het bestemmingsplan. Wanneer de gemeente dit ontwerp goedkeurt kunnen de vergunningen geregeld worden. 

Braak Bouw heeft contacten met diverse architecten. Hierdoor kunnen ideeën concrete plannen worden en door ons worden uitgevoerd.

Bent u van plan om uw huis of pand te verbouwen en wilt u graag meer weten over architecten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel: 0299 - 54 22 68 36. 

Terug naar overzicht