Wat veel mensen niet weten is dat het verbouwen van het huis een doordachte investering kan zijn. Door slim te verbouwen verhoogt u namelijk niet alleen het wooncomfort, maar ook de waarde van het huis. Dit betekent echter niet dat elke denkbare verbouwing een slimme is. Door te investeren in duurzaamheid en ruimte heeft u de grootste kans op een waardevermeerdering.

Bij het taxeren van een huis wordt er vooral gekeken naar de onderstaande punten. De schuingedrukte punten zijn met een verbouwing te beïnvloeden en dus interessant voor u als woningeigenaar.

  • Wat is de huidige staat van onderhoud van de woning?
  • De inhoud en oppervlakte
  • Constructie en kwaliteit van de bouwmaterialen
  • Ligging omgeving en voorzieningen
  • Energiebesparende maatregelen
  • De mate van isolatie
  • Type huis

Ruimte creëren

Het aantal vierkante meters aan woonruimte is een belangrijke pijler voor de waarde van een huis. Vooral in de grote steden en randstad is er sprake van extreem dure meters. Wees creatief in het creëren van extra ruimte en verdiep u in de vele mogelijkheden. Controleer van te voren altijd goed of er een vergunning nodig is voor de uitbouw die u uit wilt voeren. Zo voorkomt u problemen achteraf. Populaire verbouwingen zijn: de onbegaanbare zolder omtoveren tot een zolderkamer met vaste trap. Zo kunt u zonder gebruik te maken van een aanbouw evengoed optimaal winnen aan woonruimte. Andere interessante verbouwingen zijn het nemen van een serre of dakkapel.

Verduurzamen

Uw huis verduurzamen is natuurlijk de ultieme win-win situatie. U draagt een extra steentje bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en ziet ondertussen de maandelijkse lasten voor gas en elektra verminderen.

Interessante investeringen op het gebied van duurzaamheid zijn: dubbel glas, (spouw)isolatie, een zuinige cv-ketel of warmtepomp en zonnepanelen. De verwachting is dat in de toekomst het belang van energielabels in de woningmarkt steeds groter wordt.

Achterstallig onderhoud wegwerken

Bent u van plan om uw huis is de nabije toekomst te verkopen? Werp dan eerst een kritische blik op delen van het huis die nodig toe zijn aan grondig onderhoud. Zit de verf nog goed op alle kozijnen, regenleidingen en buitendeuren?

Meer weten?
Wilt u meer weten over verbouwingen aan uw woning en bent u benieuwt hoe Braak Bouw hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of door te bellen naar 0299 681 436.

Terug naar overzicht