Heeft u een bedrijfspand en heeft u een energielabel van D tot en met G? Vanaf 2023 is ieder kantoor dat groter is dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Is het zo dat uw pand nog geen energielabel heeft, dan gaat u in gesprek met een energieadviseur. Na een labelberekening komt er een definitieve label uit en in geval van A tot en met C zal de adviseur uw pand afmelden. Mocht uw pand label D tot en met G hebben dan zullen er maatregelen getroffen moeten worden.

Vraag maatwerkadvies aan

Een energieadviseur zal hierbij het pand inspecteren op een aantal kenmerken en zal vervolgens verbetermogelijkheden zal signaleren. In het advies dat wordt gegeven zit ook een kostenberekening en wanneer u het advies opvolgt kunt u ook subsidie ontvangen voor dit advies. Een nieuw energielabel zal hieruit niet volgen, maar hier kunt u een afspraak voor maken.

Maatregelen

U kunt met een Installatie Performance Scan inzicht krijgen in de verbetermogelijkheden van uw klimaatinstallatie. Mogelijke aanpassingen leiden tot een lager energieverbruik en meer comfort.
Met een Energieprestatieadvies komt u erachter welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen er op uw pand van toepassing zijn.

Een maatregel op bouwtechnisch gebied is bijvoorbeeld het nog beter isoleren van uw pand. Hierbij kunt u denken aan het isoleren van de begane grond, spouwmuren of ramen. Renovatie is een maatregel die door ambitieuze bedrijven gekozen wordt bij de verduurzaming van hun gebouw.

Heft u nog meer vragen over het renoveren of isoleren van uw pand en wat Braak Bouw daarin voor u kan betekenen? Neem contact met ons op via 0299 – 681 436 of vul ons contactformulier in.

Terug naar overzicht