Een veel voorkomende reden om te verbouwen is omdat de huidige indeling niet meer voldoet aan de wensen van de eigenaar. Dit kan komen door gezinsuitbreiding, of misschien bent u toe aan iets nieuws! Wat de reden mag zijn, het uiteindelijke doel is de leefomgeving verbeteren. Met een verbouwing kan het huis heringedeeld worden, zodat bijvoorbeeld de badkamer op een geheel nieuwe manier kan worden geplaatst.

Slopen

Afgezien van de draagwanden kan in principe het meeste uit een woning worden gesloopt, zodat een woning opnieuw ingedeeld kan worden. Wat wij vaak zien is dat er bijvoorbeeld extra slaapkamers nodig zijn in een woning of dat er juist muren verwijderd moeten worden om meer ruimte te creëren.
Een verbouwing begint met het slopen van het overtollige. Bepaalde wanden kunnen worden verwijderd, gehele keukens, lambrisering of de gehele binnenkant van de woning. Als dit proces voltooid is kan er gebouwd worden.

Het huis herindelen

Voordat het verbouwen van start gaat, moet er gekeken worden naar een ontwerp. Uw wensen staan daarbij uiteraard voorop. Wij kijken hier naar:

-          Optimaal gebruik van de ruimte

-          Gewenste leef en woonsituatie

-          Keuze in afwerking, kleuren en materialen

Een tip:

Het ligt wellicht niet voor de hand, maar toch brengt u redelijk veel tijd door in de keuken. Een lounge area in de keuken kan daarom ideaal zijn. Daarnaast is het sfeervol voor de visite, zij kunnen gezellig plaats nemen terwijl u aan het koken bent.

Door het advies van Braak Bouw krijgt u een helder beeld van een nieuwe woonsituatie. Het kan direct duidelijk worden hoe de nieuwe badkamer, uitbouw of uw zolderverdieping eruit komt te zien.

Terug naar overzicht