Een vaste trap naar zolder zorgt ervoor dat dit geen afgesloten gedeelte van het huis meer is. Met een vaste trap loop je gemakkelijker en veiliger naar boven. Maar waar moet uw zolder aan voldoen om een vaste trap te kunnen plaatsen? Wij vertellen hier meer over.

Ruimte voor een trap naar zolder

Een zoldertrap neemt veel ruimte in. Meestal wordt de trap naar zolder boven de andere trap geplaatst. Er is dan meestal genoeg ruimte voor een trap en er hoeven geen muren worden gesloopt. Is er niet genoeg ruimte om dit te doen dan moet er naar een andere oplossing gezocht worden. U kunt bijvoorbeeld kijk of er ergens anders in de hal een mogelijkheid is om de trap te plaatsen.

Stappenplan voor een vaste trap naar de zolder

In dit stappenplan leggen wij stap voor stap uit op welke wijze een trap naar zolder kan worden gemaakt.

Het trapgat

Als u een vlizotrap heeft kunt u kiezen om dezelfde opening te gebruiken voor de vaste trap. Het trapgat moet hierbij meestal wel groter worden gemaakt.

Stahoogte op zolder

U moet rechtop kunnen staan op de zolder. Als er geen ruimte is om te staan is het niet de moeite waard om veel geld uit te geven aan een trap naar de zolder.

De zoldervloer

De grootte van het trapgat is afhankelijk van de zoldervloer. Is deze van hout of van beton? Bij een houten vloer kan het gat een stuk groter worden gemaakt dan bij een betonnen vloer. Bij een betonnen vloer moet hier een speciaal proces aan te pas komen en het gat is een stuk kleiner.

Waar moet een zoldertrap aan voldoen?

Natuurlijk moet de trap aan een aantal eisen voldoen:

  • De trap moet stevig zijn
  • Het moet veilig zijn om op te lopen
  • U moet zich goed aan de leuning kunnen vasthouden
  • De trap moet zichtbaar zijn op de zolder
  • U moet in de zolder kunnen staan wanneer u naar boven loopt.

Bent u geïnteresseerd in een vaste trap naar de zolder? Braak Bouw adviseert u graag over alle mogelijkheden en uw opties. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0299 – 681 436.

 

Terug naar overzicht