De woonkamer is de plek waar u het vaakste bent in uw huis. U wilt graag dat deze ruimte zo optimaal mogelijk is. Daarom is het in sommige gevallen nodig om de woonkamer te verbouwen. Maar waar moet u bij deze verbouwing aan denken? Wij hebben de 3 grootste aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

De vloer

De vloer is misschien wel het meest belangrijkste element in de woonkamer. Kiest u voor een houten of een stenen vloer? Als u in een appartement woont moet u ook rekening houden met de ondervloer, die moet vaak aan de richtlijnen voldoen qua geluidsdemping.

Tijdens het verbouwen van de vloer kunt u ook meteen kiezen voor vloerverwarming, vindt u dit te prijzig of heeft u er geen budget voor? Dan zijn wollen vloerkleden een goed alternatief.

Houd dus rekening met: de type vloer, ondervloer, de afwerking en vloerverwarming.

De muren en het plafond

Bij het verbouwen van de woonkamer zijn ook de muren en het plafond betrokken. Gaat u voor alles in dezelfde kleur? Of wilt u een muur eruit laten springen? Voordat u de muren gaat verven of behangen moet u alle gaatjes dicht maken zodat het problemen voorkomt. Wellicht wilt u zelfs een muur eruit breken of verplaatsen. Hierbij moet u rekening houden met draagmuren, deze mogen niet gesloopt worden. De verbouwing is een goed moment om de verlichting te verplaatsen of om extra stopcontacten toe te voegen.

Houd dus rekening met: verf of behang, de kleuren, gaatjes dicht maken, plaats van de verlichting, stopcontacten en waar de accessoires komen (schilderijen & posters etc.).

De afwerking

De details maken de woonkamer af, zonder details is de woonkamer namelijk nog niet af. Dit gaat vooral om de meubels, gordijnen en het wegwerken van snoeren. Zorg ervoor dat de meubels bij de woonkamer passen, evenals de raambekleding. Het wegwerken van snoeren zorgt ervoor dat uw woonkamer er weer netjes uitziet.

Houd dus rekening met: kabels wegwerken, accessoires passen bij de woonkamer.

Braak Bouw adviseert u graag over alle mogelijkheden van de verbouwing. Wilt u een nieuwe indeling, muren verplaatsen of slopen? Wij kunnen u hier bij ondersteunen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons op via het contactformulier of bellen naar: 0299 681 436.  

Terug naar overzicht