Wie wil dat nou niet: een huis dat volledig aansluit op uw eigen wensen. Wat is er voor nodig om een droomhuis te bouwen? Wij nemen u stap voor stap mee door de basis van het traject.

Financiering
Een huis laten bouwen valt vaak een stuk duurder uit dan van te voren gebudgetteerd. Houd rekening met onverwachte kosten. U wilt niet eindigen met een half huis, daar heeft u niks aan. De belangrijkste kosten zijn: grond om op te bouwen, de architect, bouwmaterialen en de aannemer.

Tekenen voor het huis
De bank wilt inzicht in alle getekende koop- en aanneemovereenkomsten voordat u een hypotheek kunt afsluiten. Het geld uit de hypotheek wordt apart gezet in het bouwdepot van uw bank. Vanuit deze pot worden de rekeningen betaalt voor de bouw.

De grond
Er mag niet zomaar op elk stuk grond een huis worden gebouwd. Het bestemmingsplan van een stuk grond moet woongebied zijn om op te mogen wonen. Verder heeft u een bouwvergunning nodig om te beginnen met het bouwen van uw droomhuis.

Ontwerpen
De financiering is rond, u bent in het bezit van een mooi stuk grond en u heeft alle benodigde vergunningen. Tijd om te beginnen aan het leukste en vooral belangrijkste gedeelte. Hoe moet de woning er uit gaan zien? Neem uitgebreid de tijd om de wensen van u (en uw partner) op een rijtje te zetten. U kunt het huis maar één keer laten bouwen dus zorg dat niks van het ontwerp voor spijt kan zorgen. Zet de wensen op volgorde van heel belangrijk naar minder belangrijk zodat de architect zijn werk goed kan doen.

Architect
Heeft u een beeld van hoe de woning eruit moet gaan zien en zijn alle wensen duidelijk geformuleerd, dat is het tijd om een architect te benaderen. Op architectenweb.nl kunt u per provincie zoeken naar architectenbureaus en gelijk voorbeelden zien van hun werk en projecten. Braak Bouw heeft ook contact met diverse architecten en kan u hier ook bij helpen.

Aannemer
De architect heef uw droomwoning op tekening staan en een 3d simulatie op de computer laten maken. Het is nu tijd om op zoek te gaan naar een aannemer. Braak Bouw helpt u hier graag bij. Wij werken volgens een goede en strakke planning, waardoor de bouw minimaal uit kan lopen. Voordat de werkzaamheden starten vindt er een gesprek plaats waarin we duidelijke afspraken maken over de planning, prijzen en verzekeringen. Hierdoor krijgt u volledige transparantie van ons. Wij werken volgens een duidelijk plan en hierdoor loopt u minder kans op onverwachte kosten en vertraging.

Contact
Wilt u meer informatie over het traject van een eigen huis laten bouwen of bent u op zoek naar een betrouwbare aannemer? Neem dan contact met ons op via 0299 681 436 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht