Voldoet de kantoorruimte niet meer aan de wensen en eisen? Of wordt het te klein omdat het bedrijf is gegroeid? U kunt er dan voor kiezen om te gaan verhuizen naar een plek die wel voldoet aan al uw wensen of u verbouwt uw huidige kantoorruimte. Er zijn een hoop redenen om te gaan verbouwen, een nieuwe inrichting, verbeterde kantoorakoestiek of een nieuwe interieurstijl zorgt er ook voor dat iedereen weer meer energie krijgt. Maar hoe pakt u deze verbouwing aan en waar moet u op letten?

Waarom wilt u verbouwen?

Het is belangrijk om voorafgaand aan de verbouwing goed te weten waarom u wilt gaan verbouwen en wat u daarvoor moet doen. Dit moet centraal gaan staan bij de verbouwing van uw kantoor.

Wat heeft u nodig?

Net als bij het verbouwen van een huis komt er ook hier veel kijken. Wat u nodig heeft hangt ervan af wat uw plannen zijn. Wilt u gaan herinrichten? Dan hoeft u waarschijnlijk alleen te zoeken naar nieuwe bureaus, stoelen, lampen en computers. Gaat het om iets groters? Dan zal u moeten gaan zoeken naar nieuwe isolatie, vloeren, plafond, ramen en schilderwerk. Werk dit allemaal netjes uit in een verbouwplan waardoor u altijd een goed overzicht heeft.

Wie gaat het doen?

Een belangrijk punt bij het verbouwen is de verantwoordelijkheid. Als het niet duidelijk is wie wat gaat doen bij de verbouwing kunt u er beter niet aan beginnen. Dit zorgt er namelijk voor dat de werkzaamheden belemmerd worden en dat de verbouwing overbodig veel tijd inneemt.

Wanneer u gebruik gaat maken van externe partijen zoals schilders, stukadoors en/of verhuisbedrijven, is het belangrijk dat u ook in de planning vastlegt wie uw contactpersonen zijn en welke bedrijf wanneer iets komt doen.

Wanneer is de deadline?

Als u alle werkzaamheden heeft gepland en afgestemd met de betrokkenen kunt u ook de deadline bepalen. Stel dat er iemand in de tussentijd ziek wordt of de verbouwing wordt verhinderd dan is het niet de bedoeling dat de verbouwing een half jaar tot een jaar uitloopt, maak ook hier alvast afspraken over. Het is uiteraard zo dat als u veel werkzaamheden heeft dat er veel meer kans is op verhindering. Zorg er daarom voor dat er in de planning voldoende ruimte is voor tegenvallers.

Wilt u meer weten over het uitbreiden of verbouwen van een kantoorruimte? Neem dan contact met ons op via 0299 681 436 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht