Is uw kantoorpand toe aan verbouwing? Het is vaak een lastige opgave om een bedrijfspand of kantoor te verbouwen en voor een nieuwe indeling van de ruimte te kiezen. In dit artikel nemen we in het kort door waar u rekening mee dient te houden bij een kantoorverbouwing.

Reden van verbouwen

Voordat we plannen gaan maken, is het belangrijk om na te gaan: Wat is de rede van de verbouwing? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u het pand over enkele jaren weer kunt gaan verbouwen. Kijk goed naar de reden van de verbouwing en probeer zo precies mogelijk in te schatten wat voor veranderingen u in de toekomst kunt verwachten voor uw onderneming.

Benodigdheden

Voordat u de tussenmuren met een sloophamer van kant maakt, is het belangrijk om te weten wat het resultaat moet worden en wat u hiervoor nodig heeft. In sommige gevallen is een nieuwe indeling al voldoende om een paar nieuwe werknemers kwijt te kunnen. Misschien zijn er alleen een paar nieuwe kantoormeubelen nodig, misschien moet het hele pand worden verbouwt.

Volgorde

Des te groter de verbouwing, des te belangrijker dit punt is. Om de verbouwing soepel te laten verlopen is een strakke planning met een duidelijke volgorde van werkzaamheden cruciaal. U kunt natuurlijk niet eerst een nieuwe vloer laten leggen en vervolgens vloerverwarming plaatsen. Braak Bouw maakt voor iedere verbouwing een duidelijke planning. Hierdoor weet u waar u aan toe bent en wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd.

Planning/ deadline

Voorkom dat uw werknemers en u last hebben van de verbouwing. Met een goede planning met alle betrokken partijen bij de verbouwing kunt u hier op inspelen. Stel de werkzaamheden en de planning op elkaar af. Braak Bouw zorgt in ieder geval voor zo min mogelijk overlast en een snelle looptijd, zodat u weinig hinder ervaart van de verbouwing.

Begroting

Het is niet eenvoudig om een begroting te maken van een kantoorverbouwing. Splits de begroting op in groepen. Een goede begroting kan niet bestaan zonder duidelijk overzicht van de kosten.
Probeer alle posten van de verbouwing op een rij te krijgen en bekijk daarna wat de kosten per post zijn.Op deze manier blijft het kostenplaatje overzichtelijk en is de kans op onverwachte kosten kleiner.

Meer weten over renovatie van uw kantoorpand? Neem contact met ons op via 0299 681 436 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht