Uw dak krijgt veel te verduren, van zware regen en sneeuw tot de warme zon. Om uw huis te beschermen is een goed en sterk dak essentieel. Daarbij is ook het soort dakbedekking van belang. Er bestaan verschillende soorten dakbedekking die allemaal andere eigenschappen hebben. Welke dakbedekking past bij uw situatie?  

Dakbedekking: plat dak

Voor een plat dak zijn er een paar mogelijkheden voor het bedekken van uw dak:

Bitumen

Bitumen is een materiaal dat ontstaat bij de productie van ruwe aardolie.Het duurzame materiaal is makkelijk te plaatsen, bestendig tegen alle weersinvloeden en zorgt ervoor dat u er de komende 25 jaar weer beschermt bij zit. 

EPDM

EPDM lijkt qua uiterlijk erg veel op Bitumen maar is synthetisch rubber. Dit materiaal maakt de dakbedekking zeer elastisch waardoor EPDM nog beter tegen grote temperatuurverschillen kan. Dit valt ook te merken in de levensduur van EPDM het gaat namelijk tot wel 40 jaar mee. EPDM is daarom ook erg in opkomst en wordt steeds vaker gebruikt.

Groendak

Groendak is het plaatsten van verschillende mossen, kruiden, grassen of struiken. Deze methode van dakbedekking zorgt voor een lange levensduur van uw dak van wel 60 jaar.

PVC

PVC is een kunststof dat veel wordt gebruikt in de bouw en woningen. Het materiaal kan ook gebruikt worden als dakbedekking. PVC heeft een levensduur van gemiddeld 25 jaar.

Dakbedekking: hellend dak

Een hellend dak komt in Nederland het meest voor van allemaal. Ook hierbij zijn er verschillende materialen die kunnen gebruikt worden om het dak mee te beschermen.

Dakpannen; klei – beton – leien

Op dit moment zijn dakpannen nog steeds de meest gebruikte dakbescherming in Nederland. Er zijn verschillende keuzes in kleur, maat en materiaal. De 3 meeste voorkomende keuzes die er zijn klei, beton en leien 

Klei dakpannen: in meerdere kleuren verkrijgbaar en heeft een levensduur tussen de 50 en 100 jaar.

Betonnen dakpannen: de goedkoopste dakpannen maar wel met een levensduur van gemiddeld 30 jaar.

Leien dakpannen: dakpannen met de meest natuurlijke uitstraling, met een levensduur van gemiddeld 40 jaar.

Metaalplaten; Aluminium -Koper – Zink

De laatste tijd zie je het steeds vaker; daken van metaal. Metaal heeft namelijk de langste levensduur, is onderhoudsvrij, eenvoudig te plaatsen en buigzaam. Metaal als dakbedekking is een echte trend geworden. Er bestaan verschillende soorten metalen die toepasbaar zijn op het dak.

Aluminium: dit is makkelijk om te plaatsen en is flexibel. Aluminium heeft een levensduur van 50 jaar.

Koper: dit is zeer kostbaar en heeft een opvallende kleur. De levensduur van koper is 80 jaar.

Zink: Zink lijkt erg op het aluminium dak, het is iets minder buigzaam maar heeft daarentegen een lange levensduur van maar liefst 100 jaar.

 Rieten dak

Het rieten dak zien we niet zomaar in het straatbeeld, Vroeger was dit één van de goedkoopste manieren om het dak waterdicht te maken. Tegenwoordig is riet juist een luxeproduct wegens de authentieke uitstraling die het een woning geeft.

Wilt u uw dak laten renoveren of meer weten over dakbedekking? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 0299  681 436.

Terug naar overzicht