U heeft de beslissing genomen om zelf een huis te laten bouwen. U bent in het bezit van een stuk grond en heeft toegang tot het benodigde financieel vermogen. Eindelijk kunt u beginnen aan dat droomhuis waar u al jaren van droomt!

Voortraject
Dit is de beginfase. In deze periode gaat u op zoek naar een goed bouwbedrijf en architect. U vraagt offertes aan bij meerdere bouwbedrijven. Kies voor een bedrijf dat niet alleen betaalbaar is, maar waar u ook een goede gevoel bij heeft. Nadat het akkoord op de offerte is gegeven gaat u om de tafel met het bouwbedrijf om een opdrachtbevestiging te geven. Een opdrachtbevestiging bestaat uit een aantal punten.

-          Een duidelijke beschrijving van de diensten die het bouwbedrijf gaat uitvoeren.

-          Een overeengekomen honorarium (uur loon/ vergoeding)

-          Een overzichtelijke begroting van de uit te besteden uren

-          De te hanteren betalingswijze

-          De periode waarin de opdracht voldaan moet worden

-          De aanvangsdatum van de opdracht/ geldigheidsduur

5 – 8 weken
De keuze voor het bouwbedrijf is al gemaakt. In deze fase worden de eerste voorbereidende werkzaamheden voorzichtig ingepland met de architect en bouwbedrijf. Er wordt een schetsontwerp opgemaakt welke samen met u doorgenomen en geperfectioneerd wordt. U neemt contact op met de gemeente om de bouwplannen alvast voor te leggen.

11 - 12 weken
Het ontwerp is af, er is een mooie tekening gemaakt van uw toekomstige woning. Nu is het moment aangebroken om de vergunningen aan te vragen. Uzelf of het bouwbedrijf vraagt een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.

De bouw
De leukste fase is aangebroken! We mogen gaan bouwen. De bouw wordt gestart, de fundering wordt aangelegd en de muren gebouwd. Na de ruwbouwfase controleren de opdrachtgever en projectbegeleider de voortgang van het project.

Na de ruwbouwfase wordt het huis afgebouwd en kan de vooropname door de opdrachtgever en projectleider beginnen. Is alles goed gegaan? Dan begint de oplevering en sleuteloverdracht.

Nazorg
Controleer nog eens extra of alles zich volgens afspraak heeft voltrokken. Als het goed is heeft u goede service voorwaarde afgesproken. Mogen er problemen zijn kunt u dan nog altijd terecht bij het bedrijf dat uw woning gebouwd heeft.

Meer weten?
Heeft u nog meer vragen over het bouwen van uw eigen huis of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0299 – 681 436.

Terug naar overzicht