U wilt een nieuw huis laten bouwen, maar wat is hier voor nodig en wie moet u inschakelen? Belangrijk is dat u een vertrouwenspersoon heeft. Iemand die u constant op de hoogte houdt van het bouwproces en vooral zekerheid kan bieden. Ook is er een architect nodig die van uw ideeën en wensen een passend bouwplan kan maken. Braak Bouw is een bouwbedrijf die u hiermee kan helpen, mede door het goede contact met diverse architecten.

Verloop bouwproces

Maar hoe verloopt een bouwproces? Allereerst is het belangrijk om een kavel te zoeken waar u uw nieuwe huis wilt laten bouwen. Het is natuurlijk wel van belang om goed naar de afmeting en de ligging van de kavel te kijken. Ook moet u weten of de bouwkavel een woonbestemming heeft en wat de bebouwingsvoorschriften zijn. Dit kunt u afstemmen met de gemeente. Na het kiezen van een kavel is het handig om alvast ideeën en wensen af te stemmen met de architect. Hier wordt dan uiteindelijk een ontwerp van gemaakt. Als het ontwerp bevalt en aan uw wensen voldoet, kan de bouwvoorbereiding beginnen.

Bouwvergunning aanvragen

Het is belangrijk om de gemeente meteen in te lichten en te vragen om een bouwvergunning. Als er eenmaal een bouwvergunning is kan er begonnen worden met de bouw. Noodzakelijk is dat er tijdens de bouw vaak wordt gecontroleerd of de uitvoering verloopt zoals gepland. Na de bouw is uw huis klaar om opgeleverd te worden. Door de vele jaren ervaring in het bouwen van huizen, is Braak Bouw de geschikte partij voor het realiseren van uw woon- of ander bouwproject.

Bent u geïnteresseerd in een nieuw huis en/of bedrijfspand? Neem contact met ons op via het contactformulier of via 0299 681 436 voor meer informatie en een prijsopgave.

Terug naar overzicht