Kiezen voor een aanbouw aan uw woning betekent een keuze maken uit verschillende soorten en maten, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Wij komen in ons vak diverse mogelijkheden voor een aanbouw tegen en hebben daarom een overzicht voor u gemaakt met enkele veelvoorkomende soorten van een aanbouw. 

Aanbouw achterzijde van uw huis

Indien uw woning te klein is geworden dan kunt u ervoor kiezen om te verhuizen, maar u kunt ook een aanbouw aan de achterzijde van uw woning laten bouwen. Dit zorgt voor meer woonruimte en maakt bijvoorbeeld een serre of een grotere (woonkeuken) keuken mogelijk. 

Aanbouw voorzijde van uw huis

Een aanbouw aan de voorzijde van uw woning zorgt ervoor dat u eventueel uw woonkamer kan uitbreiden. Houd er wel rekening mee dat er vaak beperkte ruimte aanwezig is voor de aanbouw, doordat er in veel gevallen een kleine voortuin is, of een weg en/of stoep voor het huis langs loopt. 

Aanbouw zijkant van uw huis

In het geval van een vrijstaande of hoekwoning is het mogelijk om een aanbouw aan de zijkant te bouwen. Een aanbouw aan de zijkant van uw woning zorgt voor een breder woonoppervlakte. Let op: Voor dit type aanbouw gelden wel strengere eisen wat betreft de vergunning. 

Aanbouw eerste en tweede verdieping

Indien u bijvoorbeeld een bungalow woning heeft, dan zorgt een eerste of tweede verdieping erbij voor veel extra ruimte en biedt dit u veel nieuwe mogelijkheden. Waar een eerste verdieping vaak vergunningsvrij gerealiseerd mag worden, gelden voor een tweede verdieping strengere regels en eisen. Braak Bouw helpt u graag verder bij het realiseren van dit traject. 

Dakopbouw

Een dakopbouw zorgt voor meer ruimte op uw zolder, zodat u van deze ruimte bijvoorbeeld een extra (slaap)kamer of werkkamer kunt maken. Ook zorgt een dakopbouw voor meer natuurlijk lichtinval, wat weer gunstig is voor de gezondheid en voor besparing kan zorgen in de energiekosten. 

Veranda

Een houten veranda is een terrasoverkapping die bevestigd zit aan bijvoorbeeld uw woning of tuinhuis. Met een veranda kunt u het hele jaar door van het buitenleven genieten. Het grote voordeel van een veranda is dan ook dat u alle seizoenen bewuster beleeft. Een veranda aan uw huis geeft u tevens de mogelijkheid om uw leefruimte uit te breiden. 

Balkon

Wanneer u in een appartement woont kan een balkon er toch voor zorgen dat u buiten kunt ontspannen. Een balkon is vaak voorzien van een balustrade of een stevig hekwerk. Een balkon maakt niet direct deel uit van de ruimte waaraan deze grenst, zoals een erker dat wel doet. Belangrijk om niet te vergeten is dat u voor een balkon meestal een bouwvergunning nodig heeft. 

Naast bovengenoemde aanbouwen zijn er uiteraard nog veel meer verschillende mogelijkheden. Heeft u ideeën maar vragen over de uitvoering? Neem contact met ons op via het contactformulier of via 0299 681 436 voor meer informatie en een advies.

Terug naar overzicht