Er komt een moment in uw leven dat u moet kiezen tussen verbouwen of verhuizen. Het liefste blijft u natuurlijk in uw huidige huis wonen, omdat u hier al jaren woont. Dat begrijpen wij bij Braak Bouw. De vraag: “in hoeverre ben ik bereid om mijn woning anders in te richten of aan te passen?” is voor u dan ook erg belangrijk. Kleine woningaanpassingen kunnen het leven voor u en/of uw naasten een stuk gemakkelijker maken. Er zijn verschillende aanpassingen voor u denkbaar. Hierbij hoeft u niet alleen te denken aan bijvoorbeeld trapliften of steunhandvatten. In dit artikel beschrijven de we de meest voorkomende aanpassingen om lang en onafhankelijk te kunnen blijven wonen. 

Gelijkvloers maken van een woning

Helaas zijn mensen in de praktijk vaak net te laat met het maken van een gelijkvloerse woning. Dit resulteert er vaak in dat mensen deze kosten liever niet maken en hierdoor toch besluiten om te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Om hier vroegtijdig op in te spelen kunt u om advies vragen bij uw aannemer, deze kan u adviseren en u binnen enkele dagen voorzien van een offerte. Braak Bouw kan voor u de woning gelijkvloers maken en ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven. Wij helpen u hier graag bij en bekijken samen met u alle mogelijkheden.

Slaapkamer of badkamer in aanbouw

Eén van de duurdere oplossingen om langer zelfstandig te blijven wonen is het plaatsen van een aanbouw dat gebruikt kan worden als slaapkamer of badkamer. In het begin zult u hier het nut misschien niet van inzien. Maar na verloop van tijd heeft u hier echter mee profijt van dan u in eerst instantie denkt. Braak Bouw bekijkt uw woning en waar de aanbouw geplaatst kan worden. Eventuele vergunningen die hiervoor nodig zijn, kunnen wij ook voor u regelen. Hierdoor hoeft u nergens naar om te kijken.  

Lekker lang blijven wonen in uw eigen huis

Houdt er rekening mee dat de kosten voor deze verbouwingen niet laag zijn. Maar door wat geld te investeren kunt u wellicht langer genieten van uw woning en dat is het belangrijkst. 

Bent u benieuwd hoe naar deze mogelijkheden 

Wilt u meer te weten komen over langer zelfstandig wonen? Of bent u benieuwd welke aanpassingen in uw geval het beste werken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 0299 – 681 436.

Terug naar overzicht