Er zijn in Nederland helaas een hoop leegstaande kantoorgebouwen die niet meer gebruikt gaan worden. Daarnaast is er veel vraag naar woningen en woonruimtes. Door deze twee te combineren worden er eigenlijk twee vliegen in één klap geslagen. Naast kantoorpanden kunnen ook oude ziekenhuizen en schoolgebouwen worden getransformeerd naar een woonplek. Leegstaande ruimtes bieden een hoop kansen en voorkomt leegstaande gebouwen. Hoe kunnen deze ruimtes om worden gebouwd tot woonruimtes?

Ombouwen naar woonruimtes

In Nederland gebeurd het gelukkig al wat vaker dat kantoren omgebouwd worden tot woningen, vooral in de randstad is dit het geval. Een kantoorflat kan bijvoorbeeld een hoop studenten een kamer bieden. Het enige nadeel kan zijn is dat de locatie van het pand niet helemaal geschikt is. Maar daarentegen ontstaan er wel veel woonruimte en kan het tekort aan woningen hiermee deels worden opgelost.

Wat komt er kijken bij een verbouwing?

Het verbouwen van een kantoor naar een woning is niet heel beperkt, wat wel vaak gedacht wordt. Ruimtes kunnen samengevoegd worden en zo worden verbouwd dat het een woonruimte wordt waarin goed geleefd kan worden.

Er zijn uiteraard een aantal vergunningen nodig om een bedrijfspand te mogen verbouwen tot een woning. Braak Bouw ondersteunt hier graag bij. Daarnaast zorgen wij voor een duidelijke en strakke projectplanning. U heeft het gehele project contact met dezelfde persoon waardoor en snel gecommuniceerd kan worden en misverstanden worden voorkomen.

Wilt u graag een bedrijfspand ombouwen tot een woning? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of bel naar 0299 681 436.

Terug naar overzicht