In Nederland zijn maar liefst 3 van de 4 woningen niet goed geïsoleerd. Dit is zonde, aangezien er meer comfort uit een huis te halen valt. Een goed geïsoleerd huis tocht namelijk minder en houdt de warmte beter vast. Naast deze comfort zal er ook bespaard worden op milieu en uw energierekening. Wij van Braak Bouw kunnen u in dit proces te begeleiden en advies te geven.

Spouwmuurisolatie

Veel huizen zijn gemakkelijk te isoleren zonder dat er een verbouwing bij komt kijken. Eén van de manieren om dit te doen is door spouwmuurisolatie te laten aanbrengen. De spouwmuur is de buitengevel die bestaat uit twee stenen muren. Hier zit een ruimte tussen van ongeveer 5 cm(spouw) die gevuld wordt met isolatiemateriaal. Er wordt op ongeveer een meter afstand gaten in de buitengevel gemaakt waar het isolatiemateriaal wordt ingebracht. Vervolgens worden de gaten weer dichtgemaakt zodat u er niks meer van ziet. Er bestaat verschillend isolatiemateriaal voor het vullen van spouwmuren. Niet al het materiaal is geschikt doordat er in sommige gevallen de ruimte tussen de buitengevels wat smaller is.

Vloerisolatie

De meeste vloeren worden vanuit de kruipruimte geïsoleerd, waardoor het niet vuil wordt. Het isoleren van de vloer is erg belangrijk, want er kan radongas ophopen wat kan zorgen voor vochtproblemen. Als u vloerbedekking of tapijt heeft in huis zult u met de isolatie van uw vloer huisstofmijt in huis verminderen. Op een niet-geïsoleerde vloer zitten tot wel drie keer zoveel huisstofmijt.

Dakisolatie

Heeft u weinig ruimte onder uw dak, dan bestaat er ook dun isolatiemateriaal dat een hoge isolatiewaarde heeft. Let erop dat het materiaal KOMO-gecertificeerd is voor dakisolatie, zo weet u zeker dat u het juiste materiaal gebruikt.

Ramen isoleren

Hebben uw ramen nog enkelglas of gewoon dubbelglas en denkt u erover om ze te vervangen? Met de keuze voor HR++ of triple glas zult u veel besparen en is het huis beter geïsoleerd. In sommige gevallen kan triple glas te dik of te zwaar zijn voor het bestaande kozijn. U kunt er dan voor kiezen om het kozijn mee te vervangen of om voor HR++ glas te kiezen.

Meer weten over het isoleren van uw huis?

Heeft u vragen over het isoleren van uw huis en wat Braak Bouw daarin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch via 0299 – 681 436.

Terug naar overzicht