De renovatie van een gevel is vaak een onderdeel dat wordt vergeten. Terwijl schade aan de gevel afbreuk doet aan de uitstraling van uw woning. Daarnaast kan er grotere schade worden voorkomen wanneer de gevel tijdig wordt gerenoveerd.

Oorzaken gevelschade

Om te voorkomen dat u in de toekomst vaker uw gevel moet renoveren is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van de schade is. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor gevelschade. Een belangrijke oorzaak van de schade kan zijn dat de temperatuurverschillen aan de binnen en buitenkant te groot zijn. Als de gevel niet goed genoeg is geïsoleerd kunnen er scheuren in de gevel ontstaan. Laat uw aannemer onderzoeken wat de oorzaak van de schade aan uw gevel is. Het renoveren van de gevel is veelal een kostbaar project. Daarom is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van de schade aan uw gevel is.

Soorten gevelrenovatie

Voordat u de gevel gaat renoveren moet de gevel eerst gereinigd worden. Daarna is het mogelijk om de gevel goed te renoveren. Er zijn drie verschillende manieren mogelijk om de gevel te renoveren:

  • Vervangen van stenen
  • Voegen vervangen/ voegen verwijderen
  • Dorpel of latei vervangen 

Vervangen van stenen

Wanneer u scheuren in de gevel ziet, is het belang om het probleem snel te verhelpen om verdere schade te voorkomen. Het probleem zal zichzelf steeds sneller verergeren als u te lang wacht met het vervangen van de stenen. 

Voegen vervangen/ voegen verwijderen
Als de stenen loszitten in de gevel zullen de voegen niet meer hechten aan de stenen. Het is dan van belang om de voegen te verwijderen door ze uit te hakken zoals dit bij de gevelstenen word gedaan. Tijden dit proces wordt er zorgvuldig gewerkt om te voorkomen dat de vastzittende voegen beschadigd worden.

Dorpel of latei vervangen
Zitten er scheuren en/of barsten in de dorpel of latei? Dan moet u deze tijdig laten vervangen door een vakman. Bij uitstel kan de gevel verzakken. Een verzakte dorpel of latei neemt vaak meerdere problemen met zich mee. In sommige gevallen kan het vochtproblemen veroorzaken, waardoor de warme lucht naar buiten ontsnapt.

Gevelrenovatie laten uitvoeren
Het renoveren van een gevel is een lastige klus die u beter kunt overlaten aan een vakman. Braak Bouw kan voor u de gevelrenovatie op een veilige en professionele manier uitvoeren.
Is uw gevel toe aan renovatie? Neem dan contact met ons op via: 0299 681 436  of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht