Een garage bouwen is voor veel mensen een nieuwe ervaring. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en u kunt het eigenlijk maar één keer goed doen. Probeer van te voren zo veel mogelijk details van uw nieuwe garage op papier te zetten.

  • Waar komt de garage te staan?
  • Hoe groot wordt de garage?
  • Voor welk bouwmateriaal kiest u?
  • Kiest u voor een aannemer of gaat u zelf aan de slag?
  • Welke vergunningen heeft u nodig?

Al ben u van plan om veel tijd in de garage door te brengen is het aan te raden om de garage uit te rusten met een verwarming en isolatie.

Door deze vragen van tevoren te beantwoorden komt u tijdens de verbouwing geen onaangename verassingen tegen. Houd bij het bepalen van de afmetingen rekening met gereedschap, tuinspullen en andere attributen die u in de garage wilt opslaan.

Prefab garage

Prefab garages zijn razend populair. De, meestal houten, garages zijn door een grote marktconcurrentie vrij goedkoop in aanschaf. Het bouwen van de prefab garage neemt weinig tijd in beslag en is relatief makkelijk.

Het nadeel van deze garages is dat er wordt gewerkt met standaard maten. U kunt dus niet de ruimte volledig naar eigen wens inrichten. Als u besluit het avontuur aan te gaan en de garage zelf te bouwen, dan is nauwkeurigheid bij het klussen geboden. Heeft u weinig ervaring met bouwen? Dan is het zeker aan te raden om een vakman in te schakelen. Een verstandige investering, want een nieuwe garage heeft immers invloed op de waarde van het huis.

Kosten garage (laten) bouwen

De totaalkosten voor het bouwen van een garage zijn in vrijwel elke situatie anders. De materiaalkeuze, het ontwerp, de fundatie en maatvoering bepalen voor het grootste gedeelte de prijs.

Wilt u meer weten over het bouwen van een garage bij u thuis? Braak Bouw helpt u hier graag bij. Neem contact op met ons via: 0299 681 436 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht