Heeft u extra ruimte nodig? En zou een extra kamer goed uitkomen? Dan zijn er mogelijkheden om dit te creëren, bijvoorbeeld aan de hand van een dakopbouw. Een plat dak is de ideale mogelijkheid om de leefruimte op een makkelijke manier uit te breiden.

Dakopbouw

Een dakopbouw kent verschillende vormen, waarvan één van de meest bekende een dakkapel is. Een extra verdieping op de woning plaatsen is ook een veelvoorkomende opbouw. Een dakopbouw op uw dak zorgt ervoor dat er een nieuwe zolder ontstaat op uw woning. Deze vorm wordt daarom ook wel een zolderopbouw genoemd.

Voordat de verdieping of kamer op uw huis geplaats wordt moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken. Er kan een omgevingsvergunning nodig zijn als u van start wil gaan met een verbouwing. Een dak plaatsen wordt vaak afgezet tegenover een nieuwe woning. Wat is voordeliger? Natuurlijk is een nieuw dak plaatsen veel voordeliger, dan een nieuw huis kopen.

Vergunningen

Belangrijk om te weten is dat u voor een extra woonlaag een vergunning nodig heeft. Daarnaast is het van belang dat de constructie van uw woning de opbouw toestaat.

Terug naar overzicht