Een verbouwing dat afgelopen jaren veel gedaan is, is dat er van een aparte keuken een open keuken wordt gemaakt. Dat wil zeggen dat de keuken bij de woonkamer gevoegd wordt.

Voordelen van een open keuken

Het voordeel van deze verbouwing is dat de woonruimte een stuk groter oogt en daarnaast de gehele woning ruimtelijker toont. Het is makkelijker om een grote eettafel in de woonkamer neer te zetten. Ondanks de eettafel toch in de woonkamer staat, geeft dit de indruk dat het een grote woonkeuken is. Het maakt een van de woonruimte een sfeervolle plek als er bijvoorbeeld familie en vrienden over de vloer komen.

Hoe maak je een open keuken?

  1. Is de muur dragend?
    Als de muur niet dragend is, dan is het verwijderen daarvan een kleine ingreep. Het verwijderen van een dragende muur kost vaak meer tijd en zorg. En dragende muur ondersteunt de constructie erboven. Deze muur kan daarom niet zomaar verwijderd worden.
  2. Bepaald het beeld dat u voor ogen heeft
    Veel aannemers zijn geneigd om op een makkelijke manier de doorbraak te maken. Dit zal betekenen dat er veel muren overeind blijven staan. Dit zou zonde zijn, het meest ruimtelijke effect krijgt u als de muuropening zo groot mogelijk is. Ook ervaart u optimale ruimtelijkheid als de vloer en plafond in één vlak doorlopen.
  3. Vraag Braak Bouw om advies
    Als u ons ons aangeeft wat uw wensen zijn, kunnen wij kijken met welke constructie er te werk moet worden gegaan, zodat verzakking voorkomen wordt.

Wilt u graag uw keuken bij uw woonkamer betrekken? Neem dan contact met ons op en wij bespreken alle mogelijkheden met u. Bel voor meer informatie naar 0299 - 681 436 of vul ons contactformulier in. 

Terug naar overzicht