Een dakopbouw zorgt voor een nieuwe etage op uw bestaande woning. Dit zorgt niet alleen voor meer ruimte maar is ook een relatief goedkopere manier van uitbouwen. Ook duurt het opbouwen niet lang, als u hiervoor een specialist heeft ingeschakeld. Wij vertellen u graag meer over dakopbouw.

 

Een dakkapel, dakterras of extra verdieping

De bekendste vorm van dakopbouw is de dakkapel. Deze is goed toe te passen op schuine daken, hierdoor krijgt u nog meer ruimte en veel meer lichtinval op de bovenste verdieping. Bij een plat dak kunt u kiezen voor een volledige extra verdieping, dan wordt die boven op het dak gebouwd en dit creëert extra ruimte. U kunt ook voor een dakterras kiezen. Met dakopbouw is veel mogelijk, wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

 

De voordelen van een dakopbouw

Het allergrootste voordeel van een dakopbouw is dat er extra ruimte wordt gecreëerd. Dit is vooral handig voor de kleinere huizen, waar meer ruimte nodig is. Sommige huizen zijn heel erg geschikt voor dakopbouw, bij andere is het wat lastiger.

 

Vergunning voor een dakopbouw

Het plaatsen van een dakopbouw op een plat dak kan alleen als u er een vergunning voor heeft: de vergunning voor het uitbouwen van uw huis. Deze vergunning is aan te vragen bij de gemeente. Ook moet de constructie van uw dak geschikt zijn voor een dakopbouw. Het is overigens niet altijd nodig om een vergunning aan te vragen voor een dakkapel. Als u benieuwd bent of u een vergunning moet aanvragen voor uw dakopbouw kunt u contact met ons opnemen, of het digitale omgevingsloket van de gemeente raadplegen. Een vergunning aanvragen wordt ook vaak online gedaan.

Wilt u graag meer informatie over een dakopbouw of wilt u weten wat er bij uw huis mogelijk is? Neem dan contact met ons op doormiddel van ons contactformulier of bel naar 075 – 6177984.

Terug naar overzicht