Een renovatie is het herstellen en wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwen van een pand. Er bestaan diverse soorten renovaties die u aan uw huis kunt laten doen. Hierbij kunt u denken aan schoorsteenrenovatie, gevelrenovatie, balkonrenovatie, dakkapelrenovatie.

Schoorsteenrenovatie

Door weersinvloeden, waaronder vocht en vorst, kan uw schoorsteen flink aangetast en beschadigd worden. Wanneer de voegen van uw schoorsteen verweerd en aangetast zijn, kan een storm enorm veel schade aanbrengen aan de rest van uw huis. Braak Bouw kan uw schoorsteen weer in goede conditie krijgen. We hakken alle voegen uit, waarna alles netjes opgevoegd wordt en het loodwerk netjes wordt gemaakt. Op deze manier is uw schoorsteen weer als nieuw.

Gevelrenovatie

We maken onderscheidt in 3 soorten gevelrenovaties: stenen vervangen, voegwerk vervangen en dorpel vervangen. Als er een scheur in uw gevel zit en er stukken steen afbrokkelen is uw huis niet meer tegen regen beschermd. Er bestaat ook een mogelijkheid dat hierdoor uw gevel kan verzakken. In dit geval doet u er verstandig aan om niet te lang te wachten. Bij scheuren in uw voegwerk kunnen er lekkages ontstaan en kan schimmel optreden. Als er barsten of scheuren in de dorpel zitten is het noodzakelijk deze zo spoedig mogelijk te laten vervangen. Wacht hier te lang mee dan kan uw gevel verzakken en vochtproblemen ontstaan. Door deze vochtproblemen ontsnapt er warme lucht naar buiten, waardoor u in de winter voor niks aan het stoken bent.

Balkonrenovatie

Wanneer er verf afbladdert, beton afbladdert of kalk door scheuren stroomt is tijdig ingrijpen erg belangrijk. Deze beschadigingen aan het balkon zien er niet alleen lelijk uit, maar er kunnen ook levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook als u niet zeker bent is het verstandig om contact op te nemen, zodat wij langs kunnen komen voor een inspectie.

Dakkapelrenovatie

Wanneer uw dakkapel nog in redelijke staat is, maar er wel een paar verbeterpunten zijn, dan is het verstandig om te kiezen voor een renovatie. Op deze manier bespaart u in vergelijking met een vervanging. Er zal als eerst een specialist langskomen om te inspecteren of uw dakkapel gerenoveerd kan worden. Hierna kan het renoveren beginnen en afhankelijk van welke onderdelen beschadigd zijn kunnen de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd.

  • Vervangen van het kozijn door nieuw exemplaar;
  • Het plaatsen van dubbelglas;
  • Zijwangen en boeiborden vervangen;
  • Vernieuwen van dakbedekking;
  • Vervangen van loodslabben;
  • en het isoleren van het dak en de zijwangen.

Wilt u weten wat Braak Bouw voor u kan betekenen of heeft u meer vragen over renovaties? Voor advies en eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier, of telefonisch via 0299 681 436.

Terug naar overzicht