Voordat de werkzaamheden van start gaan dienen er duidelijke afspraken gemaakt te worden over de planning, prijzen en verzekeringen. Het maken van een goede projectplanning lijkt in die zin op een puzzel. Wij maken een mooi plaatje waarbij alle stukjes in elkaar passen.

Samenwerken

Het gaat sneller en beter wanneer een projectplanning samen gemaakt wordt. Twee weten meer dan één. Het sparren zorgt ervoor dat de verschillende delen van het project worden doorlopen en er voorbereid kan worden op onverwachte situaties.

Een goede projectplanning

Hieronder staan zeven stappen hoe Braak Bouw ervoor zorgt dat een planning perfect gepland wordt.

  1. Een lijst met de werkzaamheden opstellen: Een planning kan alleen gemaakt worden als wij precies weten wat er gedaan moet worden.
  2. Vooruit plannen: Er wordt een schatting gemaakt van hoeveel tijd elk onderdeel nodig heeft.
  3. Achteruit plannen: Dit is een techniek van ervaren projectleiders. Er moet bijvoorbeeld elektriciteit zijn. De elektriciteit inkopen, aanleggen en laten goedkeuren door de verzekering kost twee maanden. Zo weten wij wanneer we moeten beginnen.
  4. Controle: Een goede manier om planningsfouten te beperken is door het kijken naar vergelijkbare projecten.
  5. Inbouwen van speelruimte voor vertraging en besluitvorming: Een planning is een instrument om je uitvoering te kunnen (bij)sturen. Er zijn altijd onverwachte zaken (ziekte van onmisbare personen of een rechtszaak). Daarnaast kost besluitvorming veel tijd.
Terug naar overzicht