Uw woning kan veel warmte verliezen wanneer deze niet goed geïsoleerd is. Goede isolatie zorgt ervoor dat uw huis de warmte binnenhoudt. Daarnaast houdt isolatie zijn van vocht en schimmels tegen, zorgt het voor energiebesparing en meer comfort in huis. Er zijn verschillende soorten isolatie waar u gebruik van kunt maken. Welke dat zijn leest u hieronder.

Vloerisolatie

Deze vorm van isolatie kan worden toegepast in de kruipruimte. Met kruipruimte isolatie dringt u vocht terug en zorgt u ervoor dat de constructie van uw huis niet wordt aangetast. Dit is de meest optimale vorm van vloerisolatie, maar u kunt ook bovenvloers isoleren. Dit kunt u doen door isolerend ondertapijt te laten plaatsen of door een dekvloer te laten leggen. Dankzij de vloerisolatie zult u flink op de energiekosten besparen en zal de vloer niet zo koud aanvoelen. Dit zorgt weer voor een hoger comfort in uw woning.

Gevelisolatie

Dit kan door de binnenkant of buitenkant van uw gevel te laten isoleren. De meest toegepaste vorm van gevelisolatie is spouwmuurisolatie. Dit kan overigens alleen wanneer u beschikt over een spouwmuur. Spouwmuurisolatie wordt het meeste toegepast vanwege de weinige tijd die het in beslag neemt. Ook is het relatief voordelig en natuurlijk ook energiebesparend.

Dakisolatie

Aangezien warme lucht stijgt, gaat de meeste warmte verloren via het dak. In het geval van dakisolatie zijn er diverse mogelijkheden. U kunt kiezen om aan de binnen- of buitenkant te isoleren. Wanneer uw woning een plat dak heeft kunt u isolerende dakbedekking laten plaatsen.
Het kan dat u de zolder niet als leefruimte gebruikt, maar als opslag bijvoorbeeld. Wanneer dit het geval is kunt u overwegen om hier zoldervloerisolatie te laten installeren. Op deze manier verwarmt u de zolder niet onnodig en blijft de warmte nog beter in huis.

Isolatieglas

Bij isolatieglas zijn er meerdere glaslagen met daartussen een afgesloten ruimte die met lucht of gas gevuld is. Hiermee kunt u besparen op uw stookkosten en tocht het minder in uw woning. Overigens werkt het isolatieglas ook geluidsisolerend. Isolatieglas is verkrijgbaar in dubbelglas en in drievoudig glas. Dit wordt ook wel HR+++ genoemd.

Braakbouw zorgt ervoor dat uw woning voorzien wordt van de beste isolatie.
Wilt u besparen op uw energiekosten of heeft u nog vragen over de diverse vormen van isolatie? Neem dan contact met ons op en wij bespreken samen met u de mogelijkheden. Bel voor meer informatie naar 0299 – 681 436 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht