Een mooie dakopbouw brengt verschillende voordelen met zich mee. Als eerst kunt u de bovenste verdieping voor meer doeleinde gaan gebruiken, dit komt door de extra ruimte die ontstaat.
Na de verbouwing zal er meer lichtinval ontstaan, waardoor het woongenot zal stijgen net als de waarde van uw huis. Dit komt door de beloopbare oppervlakte die vergroot wordt.

Soorten

Wanneer u ervoor kiest om een dakopbouw te laten plaatsen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is er keuze uit hout, kunststof, zink en een prefab dakopbouw.

Hout
Dit is het goedkoopste materiaal als het gaat om een dakopbouw. Hout is gemakkelijk te bewerken en kan met ieder materiaal afgewerkt worden. Er is bij een houten dakopbouw wel onderhoud nodig, er wordt aangeraden om ieder jaar onderhoud te plegen.

Kunststof
Tegenwoordig wordt kunststof steeds vaker gebruikt voor een dakopbouw. Kunststof is gemakkelijk schoon te houden, er zijn eindeloos veel designs en het heeft een lange levensduur. Ook is kunststof gemakkelijk te isoleren, waarmee u weer op stookkosten bespaard.

Zink
Zink geeft uw huis een moderne uitstraling, mits het bij uw huis past. Zink is erg duurzaam en het heeft praktisch geen onderhoud nodig. Zink laat geen regen of wind door en is 100% recyclebaar. Het enige nadeel is dat zink relatief duur is, maar als er verder geen onderhoud nodig is bespaart u daar weer op.

Prefab
Bij prefab is de dakopbouw van tevoren gefabriceerd. Er hoeft alleen wat voorwerk gedaan te worden en de prefab dakopbouw kan binnen één dag geplaatst worden. Een prefab dakopbouw kan van verschillende materialen gemaakt zijn, maar de meeste zijn gemaakt van hout met kunststoffen kozijnen.

Wilt u een dakopbouw laten plaatsen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch via 0299 681 436.

Terug naar overzicht