Een dakkapel is een goede investering in uw huis. Het is dan ook een veelvoorkomende verbouwing en zorgt niet alleen voor een meerwaarde van uw huis, maar ook voor meer ruimte en licht.  

Voordelen van een dakkapel

Een dakkapel zal ervoor zorgen dat er meer licht naar binnen schijnt. Dit is één van de meest voorkomende redenen dat mensen ervoor kiezen om een dakkapel te laten plaatsen. Een ander voordeel is dat er meer ruimte ontstaan die ook efficiënter ingedeeld kan worden. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een bureau neer te zetten onder het raam waaraan gestudeerd of gewerkt kan worden. Door de combinatie van meer licht en meer ruimte oogt het binnen ook nog eens veel groter. De lichtinval zorgt ervoor dat er in de ruimte niet elke keer het licht aan hoeft. Hierdoor bespaart u ook nog eens op uw energieverbruik. Daarnaast gaat de waarde van uw huis omhoog dankzij de dakkapel. Braak Bouw maakt dakkapellen op maat en installeert deze snel op uw woning.

Vergunning dakkapel

Om gerust te gaan beginnen is het handig om door te nemen aan welke regels een dakkapel moet voldoen om vergunningsvrij te kunnen bouwen. Het gaat hierbij onder andere om de plaatsing van de dakkapel. Wilt u de dakkapel aan de achterkant van de woning, dan heeft u geen vergunning nodig. Als u een dakkapel aan de zijkant van uw huis wilt laten plaatsen mag deze niet aan een openbaar gebied liggen.

Het model speelt ook een rol, deze dient een plat dak te hebben en ondoorzichtige zijkanten.
Er gelden ook een aantal maten waarbinnen het dakkapel moet vallen:

  •          De bovenkant moet minimaal 0,5m onder de daknok
  •          De onderkant moet tussen de 0,5m en de 1m boven de daknok
  •          De hoogte mag maximaal 1,75m zijn
  •          De zijkanten mogen zich minimaal 0,5m van het dakvlak en van een woning scheidende muur bevinden

Twijfelt u over de vergunning of denkt u hulp nodig te hebben? Braak Bouw staat klaar om u te helpen met al uw vragen. Wilt u meer weten over het laten plaatsen van een dakkapel? Of heeft u een andere vraag op dit gebied? Bel dan naar 0299 – 681 436 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht