Is uw dak een dagje ouder aan het worden en merkt u dat deze aan vervanging toe is? Een dak laten vervangen is geen kleine verandering aan uw huis. Het is een grote investering die ook tijd kost en waar u op voorbereid moet zijn.

Staat van het dak

Als eerst de vraag: is het dak aan vervanging, renovatie of reparatie toe? Een dak moet de kracht hebben om zijn eigen gewicht en die van de diverse weersomstandigheden te kunnen dragen. Mocht de dakconstructie doorgezakt zijn, dan kunnen er structuurversterkende balken geplaatst worden. Is er sprake van vochtig hout of aangetaste balken door bijvoorbeeld termieten? Dan is het noodzakelijk om het complete dak te vervangen. 

In het geval van renovatie zal het uitsluitend gaan om de dakbedekking en niet de constructie zelf. Mochten er kleine gebreken aanwezig zijn, zoals verschoven dakpannen of scheurtjes in de bedekking, dan kunnen deze opgelost worden door middel van een dakreparatie. Is een groot deel van uw dak beschadigd, dan zal uitgegaan worden van een dakrenovatie waarbij een deel of uw volledige dakbedekking vervangen zal worden.

Vergunningen voor werkzaamheden aan het dak

U dient een vergunning aan te vragen wanneer de draagconstructie van het dak aangepast gaat worden. Daarnaast is er een vergunning nodig wanneer er een uitbreiding plaats zal vinden in hoogte, breedte of dikte van de woning. Braak Bouw ondersteunt u graag bij het aanvragen van de vergunning en zorgt ervoor dat dit goed geregeld wordt.

Als u in contact bent met de gemeente voor een vergunning kunt u meteen aanvraag doen op subsidies. Vaak worden er subsidies gegeven door gemeentes voor duurzame maatregelen. Dit geldt voor zowel het volledige vervangen van het dak, als renovatie of isolatie. Het verschilt natuurlijk wel per gemeente of ze subsidie zullen geven.

Meer weten over dakwerkzaamheden?

Wilt u uw dak laten vervangen, renoveren of repareren? Of heeft u andere vragen over uw dak? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 0299 – 681 436.

Terug naar overzicht