Denkt u na over een aanbouw, opbouw of een dakkapel? Dan is het mogelijk dat u een bouwaanvraag nodig heeft. Hiermee wordt er bij de gemeente toestemming gevraagd voor de verbouwing. U leest hier wat een bouwaanvraag is en wat het precies inhoudt. 

Hoe werkt een bouwaanvraag?

Voordat er toestemming wordt gevraagd aan de gemeente moet er eerst een ontwerp worden gemaakt. Al uw wensen worden op papier gezet en hier wordt een ontwerp van gemaakt. De gemeente beoordeeld of het ontwerp voldoet aan de eisen van het bestemmingsplan en de welstand. Na goedkeurig van de gemeente wordt er een definitief ontwerp gemaakt, waar ook constructieberekeningen aan worden toegevoegd. Met dit ontwerp kan de bouwaanvraag worden ingediend. Braak Bouw helpt u graag met de bouwaanvraag en het ontwerp van de verbouwing.

Verbouwen

Zodra de gemeente akkoord gaat met de bouwaanvraag, ontvangt u een vergunning en kunnen wij voor u aan de slag! Braak Bouw zorgt ervoor dat uw aan- of opbouw goed en deskundig verloopt.

Tegenwoordig is het niet meer voor alle verbouwingen noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Wij adviseren u graag en kijken samen met u wat er allemaal bij een verbouwing komt kijken. Wij maken plannen concreet, inclusief ontwerp en de eventueel benodigde bouwaanvraag.

Meer informatie?

Wij leveren een passend bouwplan, inclusief bouwaanvraag. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via 0299 681 436 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht