Als u uw huis wilt verbouwen of u gaat uw eigen huis bouwen dan is er een bouwaanvraag nodig. Na het idee en het maken van de plannen kunt u tijd vrij maken voor de bouwaanvraag. Om hier voor in aanmerking te komen moet er voldoen worden aan een aantal eisen. Wij helpen u hierbij.

Wat is een bouwaanvraag?

Een bouwaanvraag is een andere benaming voor bouwvergunning. Dit vraagt u aan bij de gemeente en als de aanvraag wordt goedgekeurd kunt u beginnen met het verbouwen/bouwen. Niet voor alles wat u bouwt of verbouwt is een vergunning nodig, de kleine dingen zoals een schuurtje bouwen in de tuin of een speeltoestel voor uw kinderen zijn bijvoorbeeld ook mogelijk zonder aanvraag. Twijfelt u of u iets mag bouwen/verbouwen zonder vergunning? Dan helpen wij u graag!

Wat gebeurt er na de bouwaanvraag?

Als u uw bouwaanvraag heeft ingeleverd kan het even duren voordat u er een reactie op krijgt. Dit komt omdat de aanvraag goed getoetst moet worden, er zijn veel verschillende regelgevingen waar het aan moet voldoen. De gemeente kijkt bevoordeeld naar de locatie waar u wilt gaan (ver)bouwen, de stedenbouwkundige voorschriften van de gemeentelijke bouwverordening, de welstandsnota en nog een hoop veiligheidseisen. U merkt dus wel dat het een strenge keuring is, daarom is het verstandig om gebruik te maken van de specialisten van Braak Bouw, wij zorgen ervoor dat uw bouwaanvraag aan alles voldoet zodat het keuren in één keer goed gaat.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een bouwaanvraag of zoekt u hulp bij het (ver)bouwen? Neem dan contact met ons op doormiddel van ons contactformulier of bel naar: 0299 681 436.

Terug naar overzicht