Het liefst blijft u zo lang mogelijk wonen in uw woning. Maar bij het ouder worden komen ook lichamelijke gebreken kijken en daardoor is blijven wonen in uw eigen huis niet meer zo vanzelfsprekend. Het wordt moeilijker om de trap op te lopen, drempels worden te hoog en het is lastiger om in of uit de douche te stappen. Er zijn diverse woningaanpassingen mogelijk waardoor u langer en comfortabel in uw woning kunt blijven wonen.

Drempels en hoogteverschillen

Hoge drempels of andere hoogteverschillen kunnen een probleem zijn voor mensen die moeilijk ter been zijn of in een rolstoel zitten. Gelukkig zijn er diverse aanpassingen mogelijk:

  •          Drempels kunnen weg worden gehaald of worden verlaagd.
  •          Dankzij oprijplaten kunt u de woning gemakkelijker in en uit met een rolstoel.
  •          Is het niet mogelijk om een verhoging of drempel weg te halen? Plaats dan een beugel aan de muur, zodat u zich daaraan vast kunt houden bij het opstappen.

Trap

De trap wordt als één van de grootste obstakels in huis gezien. Er zijn diverse aanpassingen die u kunt doen aan een trap om deze zo veilig mogelijk te maken:

  •          Met antisliptrips of stroeve bekleding krijgt u meer grip tijdens het traplopen en is de kans op uitglijden veel kleiner.
  •          Goede verlichting bij of in de trap zorgt ervoor dat u goed kunt zien hoe en waar u uw voeten neerzet.
  •          Een tweede trapleuning zorgt voor extra ondersteuning. U kunt zich dan aan twee kanten vasthouden tijdens het traplopen.

Wanneer traplopen echt lastig wordt is het verstandig om gelijkvloers te gaan wonen. Wanneer u het liefst in uw eigen woning wil blijven wonen, kunt u een slaapkamer met badkamer laten realiseren op de begane grond. Een andere oplossing is een traplift.

Aanbouw/aanpassing begane grond

Zoals hierboven benoemd kan een aanbouw of aanpassing aan de begane grond ook een oplossing zijn. Als de bovenverdieping niet aangepast kan worden kan Braak Bouw voor u een uitbouw realiseren. Indien mogelijk wordt er een zorgunit aan de woning gemaakt. In de meeste gevallen wordt er dan een slaap- en badkamer in de garage gebouwd of een aanbouw aan het huis.

Andere aanpassingen

Naast bovengenoemde aanpassingen zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Denk hierbij aan:

  •          Deuropeningen en deuren verbreden
  •          Lichtschakelaars op zithoogte plaatsen
  •          Keuken en wastafels verlagen
  •          Elektrische deuropener

Voor iedere situatie is er een passende oplossing. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met Braak Bouw via 0299 – 681 436. Wij denken graag met u mee!

Terug naar overzicht