Gaat u verbouwen in of rond huis? Dan zou u een subsidie voor uw verbouwing kunnen aanvragen. Veel mensen vergeten dit te vragen, terwijl er best wel wat mogelijkheden zijn rondom subsidies. Wij zetten een aantal subsidies voor verbouwingen in en rond het huis op een rijtje!

Energiebesparende oplossingen

Er zijn diverse werkzaamheden aan het huis die energiebesparend zijn. Denk hierbij aan het plaatsen van dubbel glas en isolatie van muren, dak, vloer en spouw. Voor veel van dit soort werkzaamheden kunt u een subsidie aanvragen. Dit is verbonden aan het energielabel van uw huis. Kunt u door het verbouwen het energielabel met twee stappen verbeteren, dan heeft u recht op een geldbedrag.

Een aantal isolatiewerkzaamheden kunnen tegen een verlaagd Btw-tarief worden uitgevoerd. Dit geldt voor de arbeidskosten en niet voor materialen. Bespreek dit met uw aannemer.

Duurzame energie

Een andere subsidie die u kunt krijgen is de subsidie duurzame energie. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij aanschaf van een zonneboiler, zonnepanelen, biomassaketel of pelletkachel. Voor iedere toepassing geldt een andere subsidie. Online kunt u een lijst vinden met alle toepassingen en de bijbehorende subsidiebedragen.

Subsidie warmtepomp

Een warmtepomp is beter voor het milieu dan reguliere verwarming. Daarom is het mogelijk om ook voor de aanleg daarvan een subsidie aan te vragen. Niet iedere warmtepomp wordt gesubsidieerd. Controleer dat voordat u een warmtepomp aanschaft. Vereisten zijn onder andere dat de warmtepomp op uw naam staat en niet tweedehands is. 

Lokale subsidies

Per gemeente is er altijd wel een potje voor subsidies. Denk hierbij aan het aanleggen van een groendek. Informeer daarom altijd bij uw gemeente, stad of provincie naar de mogelijkheden en voor welke subsidies u mogelijk in aanmerking kunt komen.

Subsidies voor monumenten

Wanneer u in een monument woont zitten daar speciale regels aan verbonden voor het verbouwen. Maar u kunt wellicht ook aanspraak maken op een subsidie. U leest er hier meer over.

Subsidies aanvragen

Controleer altijd online of bij uw gemeente of u recht heeft op subsidie, zo kunt u op flink wat kosten besparen. Wilt u uw woning laten verbouwen? Braak Bouw realiseert uw verbouwing en maakt zo uw woonwens waar. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0299 - 681 436 of vul het contactformulier in.

 

 

Terug naar overzicht