Een balkon moet met enige regelmaat gecontroleerd worden op scheuren of veroudering door middel van een balkoninspectie. Wanneer er tijdens de inspectie sprake blijkt te zijn van schade kan er door een schadespecialist een renovatieplan worden opgesteld.

Hoe balkon renoveren?

Het balkon kan op verschillende manieren gerenoveerd worden. De drie belangrijkste werkzaamheden zetten we op een rijtje:

Herstellen betonschade

Betonschade kan onder andere ontstaan door betonrot. Maar ook door weersinvloeden en veroudering kan er schade ontstaan aan het balkon. Allereerst wordt er gekeken naar het soort betonschade dat er is. Nadat de schade goed in kaart is gebracht kunnen herstellingswerkzaamheden verricht worden. Zo kan er een stuk beton uit worden gehaald en vervangen door nieuw beton. In sommige gevallen is het nodig om de volledige constructie te vervangen.

Verhelpen lekkage

Toen men begon met het bouwen van balkons wisten zij niet dat het beton zonder goede verzorging zou kunnen rotten. Vaak worden lekkages in het balkon veroorzaakt door betonrot of een vloer dat niet goed op afschot ligt. Maar ook een verstopte of kapotte afvoer kunnen de boosdoener zijn bij lekkages. Dit kan verholpen worden door een nieuwe afvoer te plaatsen, de lekkage goed te behandelen en het beton te vervangen.

Dilatatievoegen afkitten

Een dilatatievoeg is een voeg met als functie om het uitzetten en krimpen van materialen (werking) tegen te gaan. Hierdoor wordt voorkomen dat het beton gaat scheuren.

Wanneer balkon renoveren?

Het is tijd om te renoveren op het moment dat de schade op uw balkon zichtbaar te zien is. Dus wanneer er beton of verf afbrokkelt, er scheuren in het balkon zitten, er kalkpijpjes aan het balkon hangen of als er roestpuntjes in het balkon zitten

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij de renovatie van uw balkon? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of bel naar 0299 681 436.

Terug naar overzicht