Wanneer u vindt dat uw huidige woonkamer of keuken te klein is, kunt u overwegen om een aanbouw te laten installeren. Hiermee creëert u redelijk gemakkelijk een extra stukje leefruimte. En ook op het gebied van investeren is het de moeite waard, want met een aanbouw zal de waarde van uw woning alleen maar stijgen.

Een aanbouw is een flinke klus en het is verstandig om dit door een specialist te laten doen. Meestal worden de muren pas verwijdert, wanneer de aanbouw helemaal klaar is. Op deze manier staat uw woning zo kort mogelijk open. Een andere mogelijkheid voor het vergroten van uw woning is door middel van een serre. Een serre is een opzichzelfstaande ruimte in plaats van een aanbouw. Hiermee wordt er ook meer een buitengevoel gecreëerd.  Maar waar moet u op letten, wanneer u een aanbouw of serre wilt?

Aandachtspunten

  • Zorg ervoor dat u er zeker van bent dat de aanbouw goed past bij het uiterlijk van uw woning. Meestal worden exact dezelfde materialen en kleuren gebruikt, maar het kan ook erg mooi zijn om juist totaal het tegenovergestelde te kiezen. Zo kunt u denken aan een houten aanbouw bij een stenen huis. Dit kan ook gemakkelijker zijn dan wanneer u precies dezelfde stenen toe wilt passen.
  • U zou een architect kunnen raadplegen over de aanbouw of serre. Een architect heeft vaak veel ervaring en zou kunnen komen met mogelijkheden waar u zelf in de eerste instantie niet aan zou denken.
  • Denk na of er een fundering nodig is. In het geval van houtskeletbouw is het niet altijd nodig, maar bij een stenen aanbouw is het verstandig om deze op een sterke fundering te zetten. Het kiezen voor een fundering zal meer kosten, maar hiermee voorkomt u scheuren.
  • Aan de binnenkant van uw huis zal ook het nodige aangepast moeten worden. Zo moet u een keuze maken wat u gaat doen met de muren, het plafond en de vloer. En hoe gaat u de nieuwe ruimte indelen? Houd er ook rekening mee dat u elektra aan zult moeten leggen. Hierbij kunt u denken aan de plaatsing van stopcontacten en lichtpunten.
  • Wanneer u meer licht in huis wilt kunt u een lichtstraat of lichtkoepel laten installeren in het dak.

Bij Braak Bouw bent u ervan verzekerd dat de aanbouw volgens plan zal verlopen. Wij bespreken vooraf uw wensen, maken concrete plannen en een passend ontwerp. Ook maken wij duidelijke afspraken over de planning, prijzen en verzekeringen. De aanbouw verloopt snel en deskundig bij Braak Bouw. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0299 681 436 of vul ons contactformulier in.

Terug naar overzicht